Sport Billy

“Sport Billy” je animirana serija koju je producentska kuća Filmation Associates (zaslužna i za crtić He-Man) stvorila 1979. godine za njemačko tržište. Tri godine kasnije crtić se počeo prikazivati i u ostatku Europe, Americi i nekim dijelovima Latinske Amerike, a kod nas se emitirao na tadašnjoj Televiziji Zagreb. Snimljeno je 26 epizoda u dvije sezone. Crtić se dobro urezao u pamćenje djece osamdesetih, a tome smo mogli svjedočiti i u epizodi našeg popularnog sitcoma «Bitange i princeze» kada se Robi (Rene Bitorajac) zbog hipnoze nađe kao trogodišnjak u koži odraslog čovjeka i plače jer na televiziji nema njegovog Sport Billya.

Originalno ime: “Sport Billy”

Produkcija: Filmation Associates
Sinkronizacija: Sanja Brajković (Lili), Ivo Rogulja (Alojz), Lena Politeo (Vanda)
Zemlja podrijetla: SAD
Godina: 1979.

Vanda: “Alojze, vole jedan, silazi odatle!”
Alojz: “Da, Vaša Gadosti!”

O ČEMU SE RADI:

Priča govori o malom crnom dječaku zvanom Sport Billy koji uvijek upada u neke pustolovine vezane uz sport, a kako je crtić prvotno stvoren za malene europljane logično je i da je njegov najdraži sport – nogomet! Billy dolazi s planete Olympus koja je identična našoj Zemlji, samo što se nalazi s druge strane Sunca. Jasna je referenca na starogrčki Olimp pa je tako Billyjeva planeta naseljena atletskim stanovnicima koji su svi odreda ludi za sportom. Najvažnija stvar koju Billy posjeduje je čarobna sportska torba Supersak. Kada je izvadi iz džepa ona se uveća te u njoj može naći bilo kakav predmet koji mu u tom trenu zatreba.

Billy putuje diljem planete Zemlje kako bi promovirao prijateljstvo, timski rad i sportski duh, a društvo mu prave djevojčica Lilly i pas Willy koji može govoriti. Trio putuje kroz vrijeme i naokolo žutim svemirskim brodom, a Billyjevi glavni neprijatelji su zla svemirska kraljica Vanda i njen pomoćnik Alojz, mala dvorska luda. Vanda mrzi sve sportove i u svakoj epizodi ih pokušava uništiti, no srećom Sport Billy je u tome svaki put uspije spriječiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *