Obična klinka

“Caitlin’s Way” (u Australiji se emitirala pod nazivom “Just a Kid”) je tinejdžerska serija emitirana na televizijskom programu Nickelodeon od 2000-2002 godine, a kod nas ju je emitirao HRT. Ova obiteljska drama usredotočena na problematično udomljeno dijete sadrži mnogo snažnih poruka o obitelji, prijateljstvu i donošenju pozitivnih izbora. Iako prema današnjim standardima može djelovati pitomo i mlako, serija se dotiče nekih ozbiljnih tema poput maloljetničke delinkvencije i smrti roditelja. Radi se o ozbiljnoj, obiteljski usmjerenoj seriji koja ističe važnost prijateljstva i obitelji te prikazuje izazove s kojima se tinejdžeri suočavaju kada se pokušavaju “uklopiti” u društvo oko sebe. Također nastoji podsjetiti mlade gledatelje na važnost bavljenja hobijem koji vole.

Originalno ime: “Caitlin’s Way”

Autor: Paul Belous, Thomas W. Lynch
Zemlja podrijetla: Kanada
Godina: 2000-2002
Video: Opening scene

Glume: Lindsay Felton (Caitlin), Cynthia Belliveau (Dori), Jeremy Foley (Griffen), Ken Tremblett (Jim), Jason McSkimming (Will Findlay), Brendan Fletcher (Eric), Stephen Warner (Brett Stevens)…

O ČEMU SE RADI:

Serija govori o tinejdžerki Caitlin Seeger. Hrabra no problematična djevojka ne vjeruje nikome, uvijek ima slušalice na ušima, neprestano je u borbi s autoritetima te živi u svom zamišljenom svijetu dok preživljava kao siroče na cestama Philadelphije. Nakon što je uhite, sudac je suočava s njoj teškim izborom – mora ići u dom za maloljetnike ili se preseliti daleko od grada i živjeti pod strogim nadzorom dalekih rođaka. Nakon što se ipak odluči za ovo drugo, odlazi na ranč k rođacima u Montanu i doživljava kulturni šok.

Njeni rođaci imaju sina njenih godina s kojim se nakon početnih muka prilagođavanja ipak sprijatelji, a na ranču nailazi i na još jednog dragog prijatelja – konja nazvanog Bandit, koji je divlji baš poput nje. U divljini Caitlin brzo otkriva da su predrasude, sumnje i strah posvuda isti, a mijenja se samo okoliš. Uči živjeti s ostalima i poštovati tuđa mišljenja i različitosti. Sve to nije lak posao za buntovnu Caitlin i njenu novu obitelj, ali njeni novi prijatelji, snažna osobnost i ljubav prema fotografiji će joj olakšati novi život. Naizgled miran život u Montani je možda drugačiji od životne Philadelphije, ali Caitlin shvaća da joj, iako živi na selu, svaki dan može biti ispunjen avanturama. Naslovnu pjesmu serije “Wishing for a sail” odsvirao je kanadski rock band Dig Circus, a u tri sezone snimljena je 51 epizoda.


LIKOVI:
Caitlin Seeger. Ispod buntovnog stava i izgleda Caitlin je zapravo dobra djevojka no godine odrastanja u domovima i razna rana životna razočaranja učinili su je buntovnom, obrambenom i neovisnom. Novi početak u ruralnoj Montani pokazuje joj da nije sve u životu tako loše. Caitlin možda na prvi pogled izgleda i djeluje grubo, ali to je samo njen način preživljavanja.
Will Findlay. Will doseli u Montanu nedugo nakon Caitlin. Ubrzo postaje lokalni buntovnik, dok ga stanovnici Montane smatraju čudnim i umišljenim. No s Caitlin ga poveže ljubav prema konjima, ali i neprilagođenost okolini Montane. S vremenom se zaljube i nauče živjeti s lokalnim stanovništvom.
Griffen Lowe. Griffen je Caitlinin 14-godišnji rođak kojem je u početku teško dijeliti svoj dom i obitelj s buntovnom rođakinjom. On je ukočeno dobro dijete koje sve uvijek radi po pravilima te naveliko razmišlja o budućnosti. Iako se u potpunosti razlikuje od novopridošle rođakinje i iako si često idu na živce, Caitlin i Griffen s vremenom nauče vjerovati jedno drugom i postanu dobri prijatelji.
Dori Lowe. Dori je veterinarka i ona je ta koja je izvukla Caitlin iz teškog života u Philadelphiji. Dori je Caitlinina najbliža rođakinja, stoga vjeruje kako je njena dužnost da joj pomogne i usmjeri u pravom smjeru. Dori je kao djevojka također bila pomalo buntovna, pa se može poistovjetiti s Caitlin te s vremenom postaje pozitivan uzor mladoj djevojci.
Jim Lowe. Jim je čovjek od poštenja i discipline. Radi kao lokalni šerif, a kao Caitlinina nova očinska figura ima problema s prilagođavanjem na Caitlinino nepoštovanje autoriteta. No on je skroman i razuman čovjek, pa će s vremenom Caitlin i on naučiti poštovati jedno drugo te time istodobno naučiti par životnih lekcija, ali i važnih stvari o sebi.
Bandit. Divlji konj koji jednom prilikom spasi Caitlin život od podivljalog vuka, nakon čega postaju privrženi jedno drugome, a on umjesto života u divljini izabire život na ranču Lowovih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *