Bipsići

Nastala pod produkcijom poznate kuće Hanna-Barbera, ova animirana serija prati srednjovjekovne avanture neustrašivih psića. Budući da njihova visina odgovara veličini prosječnog psećeg kolačića (eng. biscuit) zovu se “The Biskitts”, dok su kod nas bili prevedeni kao “Bipsići”. Crtić se prikazivao na tadašnjoj Televiziji Zagreb.

“Bipsići” su modelirani po Robinu Hoodu i njegovoj družini pa baš kao i njihov poznatiji uzor u odijevanju pomažu slabijima, čine dobra djela i štite neprivilegirane stanovnike na njihovom malom otoku. Hrabri psići imaju neke sličnosti i s daleko popularnijim “Štrumfovima” – u oba slučaja riječ je o malenim bićima koja nastoji uhvatiti zli čarobnjak, odnosno kralj.

“Bipsići” su se prikazivali samo jednu sezonu, snimljeno je 26 epizoda po 10 minuta, ali su ostali zapamćeni kao jedan od simpatičnijih crtića osamdesetih. Zgodno za spomenuti je da postoji epizoda u kojoj se malenim psićima u pustolovinama pridruži skupina malih mačaka nazvanih “Whiskers” od kojih je jedna crne boje imenom Jynx.

Originalni naziv: “The Biskitts”

Studio: Hanna-Barbera
Scenarij: Michael Reaves, Gene Ayres, Marc Scott Zicree
Zemlja podrijetla: Sjedinjene Američke Države
Godina: 1982 – 1983

Skriven duboko u močvari leži mali dvorac, a tu žive najmanji psići na svijetu – Bipsići!
Odvajkada su kraljevi povjeravali svoje blago na čuvanje ovih psićima.
Osim moćnog kralja Maksa koji živi u obližnjem dvorcu.
“Šeki, moramo pronaći kraljevsko blago!”
“Da, veličanstvo!”

O ČEMU SE RADI:

Negdje duboko u šumi pored močvare sakriva se maleni dvorac u kojem žive najmanji i najslađi psići na svijetu – Bipsići. Pokojni kralj Kevin još je davnih dana povjerio svoje blago malim psićima na čuvanje. Oni su se zavjetovali da će vjerno služiti kralju te čuvati to blago svojim životom. Kada kralj umre psići se suočavaju s glavnim negativcem serijala – kraljevim pohlepnim bratom Maksom koji vlada susjednim kraljevstvom. On na sve načine želi doći do obiteljskog blaga i nastoji nadmudriti Bipsiće, a u njegovim planovima pomažu mu vjeran sluga – priglupa i nespretna dvorska luda Šeki te dva psa.

Psiće u pustolovine vodi Jurica (Waggs), a tu su i njegova djevojka Katica (Sweets), ljubomorni Šljiva (Shiner), fina dama Lady, najmanji psić Limač (Scat), uvijek nesretan Tugomir (Downer) i najstariji psić Spinner. Osim što neprestano moraju štititi kraljevo blago, maleni junaci su i u stalnoj opasnosti od uvijek gladnog risa Grebonje (Scratch) koji živi u njihovoj šumi. On ih vječito nastoji uhvatiti i, naravno, pojesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *