Dječak s Andromede

“Dječak s Andromede” bila je dječja SF serija koju smo pratili devedesetih, a na programu se našla ubrzo nakon popularne “Djevojčice iz budućnosti”. Moguće da ju je većina i zaboravila no možda se sjetite plavog dječaka dugačkih prstiju koji dolazi s Andromede na Zemlju kako bi spasio svoju vrstu. Tu je i par klinaca koji nastoje pomoći izvanzemaljcu. Serija je za tadašnje doba imala prilično uvjerljive efekte s obzirom na mali budžet te je svakako bila jedna od boljih dječjih drama prikazivanih na televizijskom programu. Uvodna glazba bila je popraćena zanimljivim efektima gitare koji su pridodali općem dojmu kvalitete, a za seriju je stvoren poseban alfabet i font. Cijela produkcija snimana je na lokaciji u Novom Zelandu koji je dobro poslužio za prikaz nekih dramatičnih lokacija i krajolika. Snimljeno je šest epizoda koje su kasnije bila zgusnute u film za VHS distribuciju.

Originalni naziv: “The Boy from Andromeda”

Redatelj: Wayne Tourell
Scenarij: Ken Catran
Producentica: Caterina De Nave
Glumci: Katrina Hobbs (Jenny), Jane Creswell (Drom), Fiona Kay (Tessa), Anthony Samuels (Lloyd), Brian Carbee (The Guardian)
Zemlja podrijetla: Novi Zeland
Godina: 1991.

O ČEMU SE RADI:

Izvanzemaljski dječak posljednji je preživjeli s ekspedicije poslane da deaktivira Vatreni top (“svemirski pištolj koji uništava planete”). Oružje se nalazi na Zemlji kao dio vulkana Tarawera, a čuva ga mehanoid koji izgledom podsjeća na Predatora. Njega su Andromeđani stvorili tijekom rata prije mnogo stoljeća s ciljem uništavanja svega što se približi planeti Zemlji. Iako je rat okončan mehanoid se odbija isključiti te nastavlja pratiti svoje prvotne upute po kojima treba uništiti sve svemirske brodove u prolazu.

U isto vrijeme na Zemlji, tinejdžerka Jenny s roditeljima znanstvenicima boravi u hotelu smještenom u blizini navedenog neaktivnog vulkana. Tu su i lokalna djeca – susjedi Tessa i Lloyd koji su u svađi zbog nesuglasica svojih roditelja. Jenny hodajući po rubu vulkana ugleda intenzivno plavo svjetlucanje pri sredini grotla te pronalazi oštri komad metala zabijen u vulkanski materijal. Nakon što upozna Tessu ispostavi se da ona također ima takav komad metala – oba predmeta počnu se privlačiti poput magneta te se spoje u jedinstveni komad. Nedruželjubiv Lloyd isto posjeduje komad metala te se sve naposljetku spoji u metalni tetraedar.

Uskoro otkriju i Droma, usamljenog preživjelog Andromežana, koji ih kontaktira preko kućnog računala. Ispriča im o Vatrenom ključu koji odgovara pronađenom neobičnom predmetu, čija je svrha onesposobljavanje Čuvara koji bi mogao pokrenuti oružje i zapucati na posljednju flotu Andromeđana koja je na putu pronalaska novog doma. Ispaljivanjem oružja uništila bi se flota, ali i Zemlja. Drom i djeca moraju pokušati spriječiti Čuvara.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *