Najmanji junaci

“Najmenší hrdinovia” je čehoslovačka animirano-igrana serija koja prikazuje avanture djevojčice Terezke i njenih igrački iz kutije sa slagalicama. Epizode su snimane između 1985. i 1991. godine, a seriju je režirao František Jurišič. Osim igranih dijelova u seriji se koristila i tehnika stop animacije, a snimljeno je 20 epizoda po cca osam minuta. Ovu simpatičnu seriju mogli smo gledati na našoj televiziji i nedjeljom na slovenskoj televiziji unutar emisije “Živ, Žav”, a voljeli smo je jer su nas glavni junaci svakom epizodom nešto naučili, dok smo istovremeno maštali da nešto zaživi i u našoj kutiji s igračkama.

Originalni naziv: “Najmenší hrdinovia”

Redatelj: František Jurišič
Animacija: Štefan Martauz, Peter Cigán
Scenarij: Koloman Leššo
Glumci: Monika Haasová, Zuzana Haasová
Država: Češka/Slovačka
Godina: 1985.

O ČEMU SE RADI:

Djevojčica Terezka za Božić dobiva kutiju slagalica i sastavlja dvije neobične figurice, Paličku i Guličku. Oni se od tada brinu za njeno i sestrino dobro raspoloženje, zdravlje te čistoću okoliša, pa čak i odgoj. Kada god iskrsne neki problem lutke se bacaju na posao i lako sve probleme riješe kroz igru.

Prisjetimo se kako su se pretvorili u helikopter kako bi onesposobili igračku robota koji je počeo rušiti božićne kuglice i poklone ispod bora. Jednom su napravili novog snjegovića kako se djevojčica ne bi rastužila jer se stari otopio. Kada je djevojčica slučajno potopila maketu broda u akvariju, figurice su joj pomogle vratiti ga na mjesto. A potrudili su se i popraviti kotač na potrganim dječjim kolicima i time vratili djevojčici osmijeh na lice.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *